Vairon
AOP Alsace
ØKOLOGISK & BIODYNAMISK. Veganer-venlig
Område: Bergholtz, Alsace
Druer: 80% Muscat (Muscat Ottonel & Muscat d’Alsace) & 20% Gewurztraminer (høstet manuelt)
Alkohol: 12%
Ufiltreret
”Vairon” er Dirler-Cadé’s første orangevin, hvor der er produceret få tusinde flasker. Vairon betyder et tofarvet øje – etiketten symboliserer, hvordan de grønne vindruer giver den orange farve i vinen – med et glimt i øjet fra producenten..
Vairon er aromatisk med en meget frisk næse. Muscat præger næsen, mens Gewurztraminer er rygraden i smagen. Krydderier og tanniner. Vinen har ingen tilsat svovl. 6-dages macération med Muscat og 15-dages macération med Gewurztraminer i ståltanke.
Vairon er Ideel som apéritif og til grill.
Dirler-Cadé er beliggende i Alsace i den lille by Bergholtz med sine 1000 indbyggere, der ligger 3 km sydøst fra Guebwiller. Guebwiller er porten til den smukke Florival-dal, der fører til ”Hautes Vosges”. Dirler-Cadé ligger 25 km fra Colmar og Mulhouse.
Jean Dirler grundlagde ”Dirler Wines” i 1871, hvor det i dag nu er 5. generation, der producerer vinene. Tilbage i 1998 giftede Jean (5. generation) sig med Ludivine Cadé, hvis forældre er vinproducenter i Guebwiller. Biodynamisk certificeret siden 1998. Fra år 2000 hedder domænet ”Dirler-Cadé” på 18 hektar, hvor 42% er klassificeret som Saering, Spiegel, Kessler eller Kitterlé Grand Cru.
268,00 kr.