Gratis Fragt ved køb over 999 kr.  |  Vi sælger vin i grupper af 3 flasker, det vil sige, at du køber enten 3, 6, 9 osv.

LEVERING: 1-3 hverdage eller afhent efter aftale i nordhavn

Chenin Orange
Loire

ØKOLOGISK. Veganer-venlig

Område: Vin de France Loire

Drue: 100% Chenin Blanc (høstet manuelt)

Alkohol: 14,5%

 ”Chenin Orange” har en rosa guldfarve med kobberskær. Vinen har en delikat næse af tørret appelsinskal og karamelliseret kvæde, moden pære, grape og et strejf af spidskommen. Dejlig rund krop med en imponerende tæthed, let cremet med velintegreret syre. Den er saftig og levende, og glider utroligt nemt ned. Vinstokkene er over 70 år gamle, hvilket giver en helt særlig smag. Udbyttet er lavt og den er lavet på 50% løse druer og 50% hele klaser, hvor macérationen foregår i ståltanke i en måned. Herefter udvikling i store koniske franske egetræsfade i 7 måneder inden aftapning ultimo marts. Vinen har ingen tilsat svovl.

Chenin Orange er god til stegt fisk, kylling eller andet forholdsvis let.

Le Rocher des Violettes ligger i Touraine mellem floderne Cher og Loire på ler-kalkjord. I området blandt Loire-slotte, i byen St-Martin-Le-Beau, som drives af Xavier & Clémence Weisskopf. Jorden kultiveres manuelt, og druerne plukkes manuelt.

Xavier har været har drevet Le Rocher des Violettes siden han var 25 år gammel, og siden 2010 har hans kone, Clémence, hjulpet ham i de administrative og kommercielle opgaver. Xavier og Clémence har arbejdet hårdt for at gøre Le Rocher des Violettes til, hvad det er i dag. De har gendannet gamle vinstokke til deres oprindelige stand, de har udgravet stenhulerne større, så vinene kan lagres i de bedste forhold. Deres stenhuler er udgravet i den lokale sten ”Tufa”, og her har vinene en konstant temperatur mellem 13-14 grader, hvilket er meget godt for modning og lagring af vinen. Endvidere har de fået bygget en kælder på 4 niveauer for at bearbejde vinene i tyngdekraften.

295,00 kr.

Kategorier , , ,
Scroll to Top

Bekræft at du er over 18 år

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.