Gratis Fragt ved køb over 999 kr.  |  Vi sælger vin i grupper af 3 flasker, det vil sige, at du køber enten 3, 6, 9 osv.

LEVERING: 1-3 hverdage eller afhent efter aftale i nordhavn

Lilyale Grand Cru
Champagne

ØKOLOGISK & BIODYNAMISK. Veganer-venlig

Område: Avize, Oger og Cramant – Côte des Blancs

Drue: 100% Chardonnay (høstet manuelt)

Alkohol: 12%

Zéro dosage/Brut Nature

Lilyale kommer fra 3 Grands Cru-landsbyer i Côte des Blancs: Avize, Oger og Cramant. Disse prestigefyldte terroirer har ler-kalkstensjord. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 40 år. Vinificeringen foregår i ståltanke og på fad (600L) i 6-8 måneder, hvorefter den lagres i 3 år på lameller ved en konstant temperatur på 11 grader. 60% af høsten er fra 2018, mens de resterende procenter er fra tidligere årgange.

Vinen er frisk og blomstret med ekstraordinære citrusnoter. Lilyale har en klar og lysegul farve med intense grønne refleksioner. Næsen er intens med aroma af blomster og forår med noter af lind, mynte og nyslået græs. Blandet med hvide frugter og friske Mirabelleblommer, som kan give hints af kage og brioche.

En meget vellykket, ren og mineralsk Blanc de Blancs! Egner sig godt til kolde rejer med dildsauce eller meunière.

Waris-Hubert drives af Stéphanie og Olivier (4. generation). Olivier Waris er en forsigtig og perfektionistisk vinproducent, som altid er i action. Han er en meget tålmodig mand, og går derfor meget op i kvalitet. Han er et byrådsmedlem i Avize, og et aktivt medlem af bestyrelsen for uafhængige vinbønder.

Waris-Hubert arbejder skånsomt, og arbejder ud fra de biodynamiske principper. Olivier ønsker at identificere og sætte naturens renhed i sine champagner: “Den, der nu kender ens vinstokke udmærket, kan ikke lave gode vine. Jeg lytter til dem, jeg ser dem, jeg gør aldrig på samme måde som dagen før.”

Ingen ukrudtsbekæmper. Olivier pløjer jorden med hest, som lufter jorden og skubber vinrødderne for at få deres mineraler fra dybden af kridtet: “Jo mere rødderne når kridtet, jo finere udtrykker og oversætter vinene vores personlighed og vores prestigefyldte terroirs.”

510,00 kr.

Kategorier , , ,
Scroll to Top

Bekræft at du er over 18 år

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.