Gratis Fragt ved køb over 999 kr.  |  Vi sælger vin i grupper af 3 flasker, det vil sige, at du køber enten 3, 6, 9 osv.

LEVERING: 1-3 hverdage eller afhent efter aftale i nordhavn

Grand Cru Moenchberg Riesling
AOP Alsace

ØKOLOGISK & BIODYNAMISK. Veganer-venlig

Område: Gertwiller, Alsace

Drue: 100% Riesling (høstet manuelt)

Alkohol: 13%

Vinen kommer fra ”Moenchberg-marken”, og terroir’et folder sig fuldt ud. Skånsom vinificering og nøje udvalgt tidspunkt til optimal aftapning. Vinen lagres 2-3 år inden frigivelse. Det er en vin, der kan holde sig op til 15 år. Navnet ”Moenchberg” oversættes til ”Munkenes Bjergskråning” og stammer tilbage fra det 11. århundrede, hvor klostret tildelte betegnelsen ”Cru”.

Etiketten er i pastelfarver, der symboliserer letheden og det elegante touch. Punkterne på etiketten danner en fuldmåne eller jordklode (afhængigt hvordan man fortolker), og dette er med til at udtrykke, at vinen har stor spændvidde og kompleksitet.

Vinen har en lys gul farve med grønne toner. Kraftig mineralitet med aroma af hvide frugter, pære, fersken og citrus. En helt ren og delikat frugtagtig struktur. En moden og meget vellykket Riesling.

Vinen går suverænt som apéritif, og specielt til fisk og hvidt kød.

René Langdahl: “Mergel og kalkstensmark. Pære, savlende moden pære, let stenet og røget, mindelser om Clos Ste. Hune, sgu! Burckel-Jung laver normalt vin med kant og naturtouch, det gør Trimbach ikke, og det gør mindelserne endnu mere imponerende. Ren, let cremet og mildt restsød, olieret og fed, vægtig med alkohol og diskret frugtsødme. Der er lette petroleumsnoter i eftersmagen. Banansødme, men tro endelige ikke, at det er for meget. Den holder sig på den rigtige side af friskhedsbarometeret. Oh la la til talte flambée eller münstertærte. Vildt imponerende pris for en grand cru riesling! Ikke en basse, men kombinerer det rige og det svævende.”

Burckel Jung har siden 1802 (8. generation) produceret vine med stor respekt for naturen og er i dag certificeret økologisk og biodynamisk. Burckel Jung har også en turistaktivitet, der hedder “Les plantes Sauvages et les Vignes”, der er klassificeret som ”økoturisme” i region Grand Est. Burckel Jungs vine har ligesom familien en stærk personlighed med en unik karakter, der afspejler 8 generationers intense arbejde med at udvikle og fremstille kvalitetsvin.

169,00 kr.

Kategorier , , ,
Scroll to Top

Bekræft at du er over 18 år

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.